miercuri, 4 februarie 2009

Scuza pentru a iubi

Leitmotivul lunii februarie este... iubirea. Toata lumea nu vorbeste decat despre Valentine’s Day sau Dragobete sau cum vreti voi sa-i spuneti. Peste tot vezi reclame cu inimioare, paharele de sampanie, ciocolata, ingerasi grasuti si roz, ursuleti de plus etc. La televizor filme cu si despre dragoste. In restaurante si prin hoteluri oferte speciale pentru a-ti petrece o seara de neuitat cu „jumatatea ta”. O intreaga industrie se pune in miscare timp de o luna. Mie mi se pare gretos. De-a dreptul gretos.

De ce trebuie sa avem o zi in care sa ne aducem aminte de iubire? Ce facem in restul de 364 de zile? O ascundem intr-un cufar si aruncam cheia? Pret de o zi suntem mai prietenosi, respiram dragoste prin toti porii, ne uitam cu priviri galese la cel/cea de langa noi, dupa care revenim la sentimente „mai bune” de zi cu zi...

Trebuie sa recunoastem, inca un triumf al superficialitatii americane, al marketingului, al consumerismului necumpatat si nu in ultimul rand al dezinteresului uman fata de valorile adevarate. Ne inchinam zeului dragostei o zi, dar pana la urmatoarea aniversare redevenim aceiasi oameni rai, care nu isi vad decat propriul interes.

De ce nu putem sa ne uitam in ochii celui iubit la fel in fiecare zi, de ce nu putem sa ii oferim prin gesturi simple ceea ce ne chinuim sa oferim prin cadouri kitchoase, de ce avem nevoie de un pretext ca sa ne aratam dragostea?

Iubesc si iubesc la fel in fiecare clipa. Nu am nevoie de Valentine’s ca sa imi arat dragostea si nu am nevoie de Valentine’s ca sa mi se arate cat de mult sunt iubita.

Recunosc ca e nevoie de Valentine’s, pentru ca poate asa descopera mai multi ca e nevoie de iubire in fiecare zi, nu numai o data pe an. Macar atat sa scoatem din „sarbatoarea” asta!

Un comentariu:

  1. "Iubesc si iubesc la fel in fiecare clipa. Nu am nevoie de Valentine’s ca sa imi arat dragostea si nu am nevoie de Valentine’s ca sa mi se arate cat de mult sunt iubita. "
    Foarte adevarat ceea ce spui, asa cum ai observat iti impartasesc acest mod de a gandi, ne legam de atat de multe lucruri marunte si pierdem de multe ori esentialul.
    Avem nevoie de atat de multe artificiiiiiii... cand ar fi muuult mai simplu sa fi natural si deschis.

    RăspundețiȘtergere