marți, 3 februarie 2009

De ce...continuare

De ce? Pentru ca toti suntem intepeniti in "criza" care de fapt nu exista (parca am fi cu totii inghetati, nimeni nu misca nimic si asteapta un semn, nu se stie de unde). De ce? Pentru ca doar comunicand putem intelege mai bine ce se intampla in jurul nostru. Pentru ca trebuie sa spunem lucrurilor pe nume, sa nu ne ascundem, sa aratam cu degetul, sa incercam sa schimbam totul spre mai bine.

De ce....? Pentru ca educatia civica si bunul simt au disparut din vocabularul politicienilor, unoara din prezentatorii TV, personalitatilor (marea lor majoritate). Pentru ca suntem mintiti "verde in fata", pentru ca furtul este legalizat in Romania iar cei prinsi sunt apoi "invoiti" si trimisi acasa din motive de sanatate precara (a se citi spaga). Pentru ca transportul este un haos total. Pentru ca in 19 ani am reusit performanta sa construim 0 KM (sau aproape 0) de autostrada. Pentru ca....

Eu va promit ca voi incerca in fiecare zi sa aduc in discutie cate un subiect arzator din cotidianul inconjurator :)...na ca mi-a iesit si o rima!

Azi, pentru ca suntem la inceput, sa incepem mai usurel si mai general: ce parere aveti voi despre minunatul nostru guvern? Ce credeti ca putem face, ce spuneti despre faptul ca toate lucrurile promise inainte de alegeri, lucruri prin care au strans voturi, de genul - scutirea de impozite pentru cei ce angajeaza someri, scaderea impozitului pe profit, beneficii pentru toti cei care platesc impozitele si taxele la zi, accesul la fondurile structurale facil pentru IMM-uri...etc - au disparutdin programul de guvernare ca prin minune si au fost inlocuite de: cresterea CAS-ului, a impozitelor, restructurarea, reimpartirea fondurilor structurale (a se citi directionarea spre acele companii care prezinta "interes"), etc.

Asteptam cu nerabdare comentariile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu